Holland Festival: Democracy in the Anthropocene

The arts festival Holland Festival in Amsterdam has installed a Parliament of Things (after Bruno Latour) to explore questions of democracy in the Anthropocene. One of the speakers at the Parliament is Eva Meijer, who will also speak at our non-human animals event on 23 June. The events (this month) are in Dutch, as is the description on their website:

Het Parlement van de Dingen bouwt eenentwintig dagen lang aan een parlementair decor in de Stadsschouwburg, een monument voor een nieuw soort democratie in een nieuw tijdperk. Hier in vinden verschillende debatten en activiteiten plaats. Volgens sommigen leeft de mensheid inmiddels in het Antropo­ceen: het tijdperk waarin de aarde de gevolgen ondervindt van menselijke activiteit. Bij dit nieuwe tijdperk hoort een nieuwe politiek. Drie weken lang is de Stadsschouwburg de plek waar een posthumanistische politiek in de praktijk gebracht kan worden.

For more information, see the Holland Festival website.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: