De natuur: een cultuurwetenschappelijke blik. Symposium Dr. Hendrik Muller Prijs

This year, environmental historian Raf de Bont has been rewarded with the Dr. Hendrik Muller Prijs. This symposium will include talks by among others founding EHC board member Kristine Steenbergh! This announcement and the event will be in Dutch.

Date: 12 December 2019, 15:00 – 17:30

Location: KNAW, Trippenhuis, Kloveniersburgwal 29, 1011 JV Amsterdam

Natuur lijkt op het eerste gezicht het tegendeel van cultuur, en als zodanig geen onderzoeksthema voor cultuurwetenschappers. Dit symposium ter gelegenheid van de uitreiking van de Dr. Hendrik Muller Prijs 2019 aan Raf De Bont wil echter voorbij de tegenstelling kijken. In de geschiedschrijving en de kunst, de filosofie en de literatuurwetenschap wordt de interactie tussen natuur en cultuur in toenemende mate bevraagd. Het symposium houdt de resultaten tegen het licht.

Het symposium is georganiseerd door Raf De Bont, winnaar van de Dr. Hendrik Muller Prijs 2019. Raf De Bont, universitair hoofddocent geschiedenis en filosofie van natuurwetenschappen aan de Universiteit Maastricht, ontvangt de prijs voor zijn vernieuwende bijdrage aan de milieugeschiedenis.

Sprekers

  • Raf De Bont, laureaat Dr. Hendrik Muller Prijs 2019 – Natuur versus cultuur: Geschiedschrijving voorbij de mens
  • Lucas De Man, theatermaker – Biobased creations, hoe natuur en creativiteit de rest een lesje leert
  • Kristine Steenbergh, universitair docent Engelse letterkunde, Vrije Universiteit Amsterdam – The bowels of the earth: compassie en veranderende relaties met de aarde in de vroegmoderne Engelse literatuur
  • Martin Drenthen, universitair hoofddocent filosofie, Radboud Universiteit Nijmegen – De uitdaging van leven met de wolf

Wim van Saarloos, president van de KNAW, zit de bijeenkomst voor. Voorafgaand aan het symposium vindt de uitreiking van de Dr. Hendrik Muller Prijs plaats aan Raf De Bont.

Deelname is gratis, maar aanmelding is noodzakelijk via het aanmeldformulier.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: